Wednesday, November 5, 2008

Nei til færre fylker og kommuner!

Sterke politiske krefter ønsker å slå sammen fylkene i Norge til større regioner. Vi i Rødt Akershus mener at det er få nok fylker og kommuner i Norge allerede. Diskusjonene rundt antall kommuner er ikke noe annet enn en gigantisk avsporing fra det åpenbare faktum at kommunene og fylkeskommunene har en alt for trang økonomi. Det er ikke kommunene som er for små, det er kommunebudsjettene!
Fremskrittspartiets Per Sandberg uttalte nylig til nettavisa ABC Nyheter at han ikke kommer til å gi seg som politiker i FrP før Norge sitter igjen med 170 kommuner. Han vil med andre ord fjerne 260 av dagens kommuner. Her er Sandberg helt i utakt med FrPs velgere. En meningsmåling, gjengitt i Nationen, viser at 51 % av de som stemmer FrP ønsker å styrke lokaldemokratiet. Færre kommuner vil svekke lokaldemokratiet.
Rødt Akershus' standpunkt:
- Kommunene i Akershus er store nok fra før. Lokaldemokratiet fungerer best i et oversiktlig geografisk område.
- Vi ønsker å bevare det regionale forvaltningsnivået. Vi går imot et hvert forslag om å slå sammen dagens Akershus med andre fylkeskommuner.
- Problemet er ikke størrelsen på fylkene og kommunene, men at både fylkene og kommunene har en alt for trang økonomi. Staten og rikspolitikerne har mesteparten av skylden for denne situasjonen.
- Kommunene må få beholde langt mer av skatteinntektene enn de gjør i dag.


Fylkesstyret i Rødt Akershus

No comments: