Monday, June 29, 2015

Folket vil ha døgnlegevakt

Gjesteblogger: Odd Edvardsen
 
AP og H stopper det

Aksjonen for døgnlegevakt på Nesodden samlet inn nesten 7000 underskrifter til støtte for kravet. Likevel valgte AP og Høyre å bruke sitt flertall i kommunestyret til å presse igjennom at både døgnlegevakt og øyeblikkelig hjelp skulle legges til Ski i fjor vår. De mente folk ikke hadde forstått at hva underskrev de på! Aps og Høyres representanter i kommunestyret hadde imidlertid «forstått». En moderne utgave av det opplyste eneveldet er blitt gjeninnført av H og AP i denne saken.

I en spørreundersøkelse i Amta i vår er nesoddebefolkningens syn på nytt blitt bekreftet: 77 prosent av de spurte ønsket døgnlegevakt tilbake til Nesodden. 15 prosent var fornøyd med Ski!

Men AP og Høyre har sluttet å lytte til befolkningens ønsker. De arbeider iherdig videre med å få på plass Follo lokalmedisinske senter på Ski som skal omfatte både døgnlegevakt og øyeblikkelig hjelp. Planen om et nybygg til godt over 100 millioner er nå kanskje erstattet av kjøp av ledige senger på Ski sykehus etter at palliativ avdeling ble nedlagt (den enes død den annens brød). Hva dette vil koste er foreløpig uklart. Men det som er klart er at dette alternativet har en mye lavere kvalitet enn det påtenkte nybygget. Samtidig har man vist glemt at den såkalte «høye kvaliteten» var et av hovedargumentene fra H og AP for å velge Ski-alternativet med nybygg. Uklart er det også om dette er en midlertidig løsning mens man venter på at nybygget skal bli ferdig. For å si det kort: Her «surres» det videre mens utgiftene og saksutredningene stadig vokser.

Kanskje på tide for AP og Høyre å ta farvel med Ski-alternativet og heller velge den løsningen folk på Nesodden ønsker? Uansett vil Rødt etter valget fortsatt arbeide for at døgnlegevakt og øyeblikkelig hjelp legges til Nesodden. Høyre og AP må bare miste to mandater for at det skal bli flertall for døgnlegevakt på Nesodden.

No comments: