Friday, August 11, 2023

Fjellstrand, bygda med det store hjertet

 



























Bygda med kafeen, de små butikkene, med stranda og festplassen og den gamle skolen. Bygda der alle hilser på hverandre og tar godt imot de nye som kommer. Bygda med folk som stiller på dugnad når en kjær butikk skal gjenåpne.


Bygda med de dyktige folka i velet som legger ned fantasillioner av timer til fellesskapets beste. Mandag 12/6 var Anne Dybevold, kommunal direktør for Samferdsel og kultur, tidligere for Plan- og bygg, invitert av nettopp Fjellstrand vel for å orientere om planene for Fjellstrand i arealplanene framover. Et førtitalls engasjerte fjellstrandinger møtte opp på Annas Hybel med mange spørsmål.






















Fylkesvei 157


Bakgrunnen for møtet var et ønske om mer informasjon fra kommunen rundt hva som skjer/skal skje på Fjellstrand, og da spesielt trafikksikkerheten langs fylkesvei 157. Blir det gang- og sykkelvei mellom Fjellstrand og Alværn og/eller mellom Fjellstrand og Kirkekrysset? –  Viken fylkeskommune har opplyst kommunen at det passerer mellom 1500 til 3000 biler per døgn på fylkesvei 157. Ifølge fylkeskommunen regnes dette som en lavt trafikkert fylkesvei. Den er derfor ikke i fylkeskommunens prioritering for bygging av gang- og sykkelvei. Man trenger ingen krystallkule for å skjønne at det vil bli sterk økning i biltrafikken som følge av boligutbygging både på Tangen og Fagerstrand. Fylkespolitikerne prioriterer hvilke veier som skal realiseres. Men det er likevel kommunen som gir Fjellstrand, bygda med det store hjertet innspill til fylkeskommunen om kommunens prioriteringer, så her må kommunens politikere komme på banen og se viktigheten av at Fjellstrand får «fastlandsforbindelse.» Det er viktig å øke trafikksikkerheten for alle, og spesielt de mange barna som må bevege seg langs veien, både til skole og fritidsaktiviteter.






















Toalettrom


En annen ting på agendaen var Fjellstrand vels toalettrom på stranda. Dagens løsning består av en utedo med dårlige sanitærforhold. Ønsket var å få oppgradert dette, og det ble spurt om velet kunne slippe å betale hele eller deler av tilkoblingsavgifta, og eventuelt få hjelp av kommunen i søknadsprosessen. Svaret var at Paradisbukta, stranda, er Fjellstrand vel sitt område, og privateide områder blir ikke førsteprioritet i kommunens budsjett. Velet står ansvarlig. Resultat: Vi må koble oss til kommunalt vann og avløp til samme pris som alle andre.


Sofienlund


Sofienlund og utbyggingen der var også tema, uten at det ble noen avklaringer. Planen er å bygge både treningssenter og boliger. Salget har startet og byggestart på boligene er satt til 2024. Hvis treningssenteret skal bygges først, ser dette tidsmessig veldig trangt ut. Noe skikkelig svar fikk vi ikke av kommunen. Det er grunn til å frykte at rekkefølgebestemmelsen om treningssenter først blir frafalt og at vi kan ende opp med bare boliger. Dette var nedslående framtidsutsikter for bygda vår, og det kan se ut som Nesodden kommune ikke har planer om å bruke penger på Fjellstrand. Ved kommunevalget kan vi gjøre vårt til at Nesodden får en sterk «Fjellstrand-benk» ved å kumulere oss fra Fjellstrand på listene! Det er damer fra Fjellstrand på listene til Rødt, Arbeiderpartiet og Kr.F. Men! Jeg anbefaler sterkt å stemme Rødt, der jeg er 3. kandidat!


Vigdis Seljeåsen Lie

No comments: