Sunday, April 27, 2008

Kunstgressbanen: Fra 6 til 25 millioner - ikke noe problem?

En enstemmig kontrollkomite gir kommunestyret på pukkelen for dårlig planlegging og økonomistyring etter at utgiftene til kunstgressbanen ble 400% høyere enn det konsulentrapporten som var grunnlaget for beslutningen .

Svaret i AMTA som leder av byggekomiteen, Gudmundsen, gir er egnet til å skremme. Han ser ikke noe problematisk med å ha brukt 19 millioner skattepenger mer enn det konsulentrapporten hadde som prislapp. Det er kontrollkomiteen som misforstår. Byggeomiteen har tydeligvis hatt kontroll og alt er i orden. Selvkritikk preger ikke oppslaget.

Gudmundsen er en av strategene i kommunestyret som flertallet (betongkammeratene hvori opptatt Venstre) har full tillit til og som er sentral også i andre utbyggingsprosjekter. Han er en av forkjemperne for rådhus/skole/kulturhus-prosjektet ved Tangen senter.

Det foreligger også her en konsulentrapport som anslår kostnadene til 385 millioner. Til forskjell fra den om kunstgressbanen, er det her tatt forbehold om at tallene bygger på svært tynne informasjoner og ikke inneholder alle utgifter.

Prøv å forestill deg hva en kostnadssprekk på over 400% vil bety for en fattig kommune i dette prosjektet. Enkelte synes det er mas å be om lovlighetskontroll for at økonomiplanen ikke går i balanse og at mindretallet bekymrer seg uten grunn.

Kanskje sammenligningen over kan klargjøre hvorfor noen av oss er nokså svette for hvordan det vil gå med kommunens tjenestetilbud.

Rødt Nesodden
Geir Christensen

No comments: