Friday, August 23, 2019

Hva er APs politiske endringer?



AP gir - som vanlig i valgkamper – uttrykk for at de vil gå til venstre. Rødt sin skepsis handler ikke om gammel historie, slik Liv Jessen hevder (AMTA 21/8), men om det blå politiske samarbeidet som har fungert mellom AP, H og Frp frem til siste kommunestyremøte i juni i år. Men vi legger gjerne skepsis til side og stiller noen direkte spørsmål til Ap, som er viktige for velgere på venstre siden.
1) Kommuneplanen ble vedtatt med stemmene til Frp, H og Ap. Resten av kommunestyret ønsket en lavere utbyggingstakt og større vern/ mere miljøhensyn. Vil Ap ta opp kommuneplanen til ny behandling og legge inn begrensninger i veksttakten og bilbasert utbygging?
2) Ny stor ungdomsskole har vært en sak Ap sammen med bl.a. de to høyrepartiene har frontet. Vil Ap gå bort fra ideen om storskoler?
3) Ap har gått mot å ta barnetrygden ut av beregningsgrunnlaget for sosialhjelp. (Med unntak av 84 kroner) Det betyr at barnetrygden i praksis blir fratatt barn av sosialhjelpsmottagere. Vil Ap snu og støtte at barnetrygden skal holdes utenfor slike beregninger?
4) Ap har gått for OPS (Offentlig-privat samarbeid) avtalen om bygging av Fjellstrand omsorgsboliger. Et system som gir store firma er sugerør inn i kommunekassa. Vil AP for fremtiden si nei til OPS prosjekter?
5) Ap har gått inn for å overføre kommunale eiendommer til et kommunalt aksjeselskap. Hensikten er ifølge utredningen til Deloitte, å ta eiendommene inn i konkurransemarkedet. Vil AP stoppe dette og beholde eiendommene til bruk for fellesskapet?
6) Nesodden kommune er en av de mest lukkede kommuner i Norge. Opplysninger viktig for innbyggere og politikere blir nektet svart ut. Vil Ap være med å åpne kommunen for innsyn og debatt?
Vi håper Ap vil gi tydelige positive svar på disse spørsmålene.
Uten konkrete politiske endringer fra Ap, vil det eneste som kan sikre en endring av politikken på Nesodden at Ap, Høyre og Frp mister sitt politiske flertall.
Olga Papalexiou
1. kandidat for Rødt


No comments: