Friday, August 16, 2019

Hvorfor skal vi tro Wickholms blinking mot venstre?


Vi leste med interesse om et nytt variant av Rød-grønt samarbeid mellom Ap, MdG og SV i Amta
Valget åpner muligheten for politiske endringer bort fra det svært blå Høyre/Ap styret vi har hatt de siste åtte årene. Vi hilser alle bevegelser i retning mer åpen, solidarisk og mindre markedsstyrt kommune velkommen. Artikkelen ble fulgt opp av et leserinnlegg dagen etter av Truls Wickholm, som jeg synes det er gode grunner til å kommentere.
Wickholm skriver:
«Ved de siste tre valgene har det vært et rødgrønt flertall i kommunestyret i Nesodden. Likevel har ikke dette kommet til utrykk når kommunestyret har fordelt verv. Det er uheldig for tilliten til demokratiet. Å gi utrykk ovenfor velgerne hvem man ønsker å samarbeide med er sunt»
Jeg forstår at hos ordfører Wickholm og Ap for øvrig, lever det en stor berøringsangst knyttet til Aps mangeårige samarbeid med Høyre og Frp. For på tross av at det fantes et flertall i kommunestyret som representerte de rød-grønne partiene, valgte Ap med hensikt å danne blokk med de blå-blå. Wickholm ønsker framfor dagens velgerne å fremstille Aps tilsiktet politikk de siste årene som et værfenomen, som han selv og resten av Aps styringsgruppe ikke har hatt noe innflytelse over. Ved å ikke erkjenne Aps aktiv og tilsiktede valg i de siste tre kommunestyreperiodene kaster Wickholm selv skygge over Aps blinking mot venstre denne gangen. Ja dette er uheldig for demokratiet.
Olga Papalexiou




No comments: